Ansamblu elastic cale de rulare tramvai

Ansamblul elastic pentru calea de rulare a tramvaiului este utilizat la fixarea sinelor de tramvai in calea de rulare si la reducerea nivelului zgomotului si amortizarea vibratiilor transmise mediului inconjurator de circulatia tramvaielor. Elementele ansamblului elastic preiau o parte din emisiile fonice si vibratorii de la nivelul caii de rulare a tramvaielor.

Ansamblul elastic este alcatuit din:

  • elemente de fixare si amortizare
  • elemente ecran de protectie

Elementele de fixare si amortizare se realizeaza in urmatoarele variante:

  • element lateral de exterior EL-E
  • element lateral de interior  EL-I
  • element de talpa ET

Elementele ecran de protectie au simbolul EP.

Elementele de fixare si amortizare laterale EL-E si EL-I se aplica pe lateralul inimii sinei, fiind pozitionate spre exteriorul, respectiv spre interiorul caii de rulare. Ele au rolul de a amortiza transmiterea vibratiilor si zgomotelor in plan orizontal.

Elementele de talpa ET se monteaza sub talpa sinelor profil 62R2, 49E1 sau 60R2 pe care o imbracă partial, pana in dreptul elementelor laterale EL-E si EL-I avand in principal rolul de amortizare a transmiterii vibratiilor si zgomotelor in plan vertical.

Elementul ecran de protectie EP este utilizat la constructia infrastructurilor caii de rulare, in scopul reducerii vibratiilor de joasa frecventa catre cladirile invecinate, impiedicand transmiterea acestora mediului inconjurator.

Elementele elastice se executa din amestecuri pe baza de cauciuc, prin procedeul de vulcanizare prin compresie, in matrite inchise, conform tehnologiei si parametrilor tehnologici specifici. Caracteristicile fizico-mecanice ale elementelor elastice corespund conditiilor impuse prin normele aferente domeniului de utilizare.

 

Elementele elastice ale caii de rulare sunt produse realizate conform unor retete si tehnologii proprii societatii CAUPLAST si sunt destinate echiparii sinelor de tramvai aferente cailor de rulare in solutie carosabila sau in zona proprie de circulatie a tramvaielor, in scopul amortizarii zgomotului si vibratiilor. In procesul de fabricatie al elementelor elastice CAUPLAST nu rezulta noxe. Utilizarea lor nu prezinta pericol sau efecte nocive asupra omului.